Onderhoud

Gebruik en onderhoud van uw maatschoenen

Inlopen van orthopedische maatschoenen

Orthopedische maatschoenen zijn speciaal voor u gemaakt volgens de specificaties zoals deze zijn opgegeven door uw orthopedisch schoentechnicus. Deze orthopedische schoenen bevorderen uw bewegingsvrijheid zodat u weer volop van het leven kunt genieten.

Het kan zijn dat u enige tijd moet wennen om met de schoenen te lopen daarom heeft de orthopedische schoentechnicus u een inloopschema gegeven. Volg deze nauwgezet op om snel te wennen aan de schoenen, alleen als u de schoenen draagt hebben deze nut voor u. Raadpleeg uw orthopedisch schoenmaker als u vragen heeft over het inlopen.

Onderhoud van uw orthopedische schoenen

Uw Brigante maatschoenen hebben onderhoud nodig om het einde van de verwachte levensduur te behalen. Maar u verwacht meer van uw schoenen; met het juiste onderhoud verlengt u niet alleen de levensduur maar ook zorgt u er voor dat de schoenen u voldoende bescherming blijven geven tegen vocht en vuil.

Nieuwe schoenen zien er nog uit alsof ze zo van de folder komen en met goed onderhoud kan dat bij gebruikte schoenen ook zo lang mogelijk zo blijven; met goed onderhoud kan u het uiterlijk van uw schoenen in stand houden, niet alleen een mooie glans maar ook kleurbehoud kan behouden blijven door onderhoud.

Onderhoudsartikelen voor jouw schoenen zijn vaak te koop bij jouw orthopedische schoen technisch bedrijf, vraag ze om advies welk onderhoud het best past bij jouw schoenen. Hieronder beschrijven we algemeen schoenonderhoud zodat u altijd aan de slag kunt.

Welk soort leer is er gebruikt voor uw schoenen?

Er zijn veel soorten leer en leerbewerkingen. Voor het juiste onderhoud bepaalt u eerst van welke leersoort of bewerking uw schoenen gemaakt zijn. Schoenen kunnen gemaakt zijn van glad leer, suede, nappa of lakleer. Verschillende leersoorten hebben verschillend onderhoud nodig voor het optimale resultaat.

Hoe onderhoud je jouw leren schoenen?

Voordat je gaat insmeren moet je beginnen met schoonmaken en het verwijderen van al het vuil. Gebruik een schone uitpoetsborstel om straatvuil te verwijderen. Kijk ook direct naar de zolen en controleer of er geen steentjes of andere zaken tussen het zoolprofiel zijn gekomen. Verwijder deze direct.

Als de kleur van het leer vervaagd of beschadigd is kan deze teruggebracht worden door het gebruik van een voedende schoencrème met een bijpassende kleur. Door het gebruik van een schoencrème met een hoog pigmentgehalte kan je vervaagde kleuren terughalen en beschadigde kleuren herstellen. De crème moet u opbrengen met een inpoetsborstel of een zachte insmeerdoek. Verdeel de crème gelijkmatig om vlekken te voorkomen. Na vijf minuten drogen poetst u de schoenen uit met een schone uitpoetsborstel.

Vuilafstotend maken

Het is goed mogelijk om leren schoenen vuilafstotend te houden of te maken. Door schoenen vuilafstotend te maken geef je de schoenen en uw voeten optimale bescherming tegen invloeden van weer en vuil. Het meest gebruikte middel om schoenen vuilafstotend te maken is schoenenwas. Wrijf de schoenenwas met een katoenen doek in, verdeel de was gelijkmatig en laat de was indrogen. Wrijf de was uit voor een mooie glans met een schonen katoenen doek.

Uw schoenen blijven er verzorgd uitzien door periodiek onderhoud. Met juist onderhoud zal de levensduur geborgd zijn en blijft het leer soepel en zal het dragen van uw schoenen aangenaam blijven.

Welk merk onderhoudsmiddel?

Er zijn vele soorten schoenonderhoudsmiddelen. Uw orthopedische schoen technisch bedrijf kan u hierover adviseren. Aanvullende informatie over specifieke leersoorten, leeronderhoud en verzorgingsmethoden kan u hier vinden.

Voor elke leersoort en kleur zijn specifieke onderhoudsmiddelen aanwezig. Klik hier voor een verwijzingslijst tussen leersoorten en kleuren zoals ZSM deze gebruikt naar mogelijke onderhoudsmiddelen. Vraag uw Orthopedisch schoenadviseur om deze of gelijkwaardige onderhoudsmiddelen.

Deze website is gerealiseerd door Webheads.